Şişte Bıldırcın

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

10adet bıldırcın
10adet asma yaprağı
10dilim francala
100gr margarin
tuz




HAZIRLANIŞI

Francala dilimlerinin kabuklarını soyun, bıldırcınların üzerinde kalan tüyleri ıslak bezle silin iyice temizleyerek tuz serpin, bir tava içinde de margarini eritin. Francalaları tavada çift taraflı kızartıp tabağa çıkarın. Tuzladığınız bıldırcınları asma yapraklarına enine sarıp bağlayın ve uzunlamasına da şişe geçirin. Her şişe iki bıldırcın geçirebilirsiniz. Şişleri harlı kömür ateşi üzerinde asma yaprakları yanarcasına kızartın. 10dk çevirerek pişirin ve kızarttığınız ekmek dilimleri ile servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Şişte Bıldırcın tarifi, Şişte Bıldırcın nasıl hazırlanır, Şişte Bıldırcın nasıl yapılır, Şişte Bıldırcın yemek tarifi, Şişte Bıldırcın yapılışı