Kuzu Ciğeri Yahnisi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1takım kuzu ciğeri
60gr margarin
3kaşık sıvıyağ
3adet soğan
2demet taze soğan
1kaşık salça
2,5bardak sıcak su
1demet dereotu
tuz




HAZIRLANIŞI

Takım olarak aldığınız ciğeri yıkayın, gırtlağı kesin ve atın. Yürek, dalak ve ciğerleri ayırın. Akciğeri kaynar suda 5dk haşlayıp çıkarın, diğer malzemelerle beraber kuşbaşı doğrayın. Kuru soğanları yarım ay şeklinde, taze soğanları yarım parmak büyüklüğünde doğrayarak hazır edin. Ardından bir tencere içinde sıvıyağı kızdırın önce kuru soğanları kavurun; rengi dönünce margarini ekleyin eriyince taze soğanı ve etlerin hepsini katın. Ara ara karıştırarak 5dk sote edin ve salçayı karıştırın. Suyunu tuzunu ayarlayarak kapağını kapatın, bu şekilde 1,5saat kaynatın. Pişen ciğerlere(takıma) kıyılmış dereotu serpip servis edin.

Anahtar Kelimeler: Kuzu Ciğeri Yahnisi tarifi, Kuzu Ciğeri Yahnisi nasıl hazırlanır, Kuzu Ciğeri Yahnisi nasıl yapılır, Kuzu Ciğeri Yahnisi yemek tarifi, Kuzu Ciğeri Yahnisi yapılışı