Arnavut Ciğeri

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet koyun karaciğeri
½ bardak un
1bardak sıvıyağ
4adet soğan
maydanoz
kırmızıbiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Karaciğerin üzerindeki zarı soyun, sinirlerini ayırın iri iri doğrayarak bol suda yıkayın. Suyu iyice süzüldükten sonra kırmızıbiber serpin, karıştırıp hafifçe una bulayın. Bir tava içinde yağı kızdırın, ciğerleri 1’er dk kızartıp yağda çıkartın. Hepsi hallolunca soğuyan ciğerleri kızgın tavanın içine geri atıp, tavayı ocaktan indirin. Ciğerleri karıştırın, tuzunu serpin ve soğumaya bırakın. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp, maydanozu kıyın. Servis tabağına çıkarttığınız ciğerlerin üzerine bu karışımı döküp servis edin.

Anahtar Kelimeler: Arnavut Ciğeri tarifi, Arnavut Ciğeri nasıl hazırlanır, Arnavut Ciğeri nasıl yapılır, Arnavut Ciğeri yemek tarifi, Arnavut Ciğeri yapılışı