Izgara Ciğer

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet koyun karaciğeri
2adet ince kuzu gömleği
1adet soğan
karabiber
tuz
kekik




HAZIRLANIŞI

Ciğeri yıkayıp üzerindeki zarı soyun ve ince dilimler halinde kesin. Kanı varsa tekrar yıkayın. Suyu iyice süzülsün. Soğanın suyunu çıkarın ve ciğere bulayın, tuz ve baharat serpin; bu karışımın içinde 2saat dinlendirin. Kuzu gömleklerini, ciğer dilimlerini sarabilecek şekilde kesip yumuşayana kadar ılık suda bekletin. Zamanı dolunca gömlekleri ciğer dilimlerine sarın ve tel ızgara üzerine dizin. Kömür ateşi üzerinde çift taraflı kızartıp sıcak olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Izgara Ciğer tarifi, Izgara Ciğer nasıl hazırlanır, Izgara Ciğer nasıl yapılır, Izgara Ciğer yemek tarifi, Izgara Ciğer yapılışı