Salçalı Kuzu Başı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2adet beyinli süt kuzusu başı
4bardak su
3kaşık sıvıyağ
1fincan salça
tuz




HAZIRLANIŞI

Bir tencere içine suyu koyup 1/2kaşık tuz ekleyin. kuzu başları temizlenip yıkanmış olsun, kafataslarını çatlatarak tenceredeki suya koyun. Kaynayınca çıkan köpüğü ayırın. Ardından tencerenin kapağını kapatıp 45dk haşlayın. Pişen başları sudan çıkarıp bir tepsiye koyun. Başka bir tava içinde yağı kızdırıp salçayı karıştırın başları haşladığınız sudan 2bardak tavaya katıp ocaktan alın. Bu karışımı tepsiye koyduğunuz başların üzerine dökün ve 180dereceli fırında ara ara çevirerek tepsideki suyu üzerlerine gezdirerek pişirin. Tepsiyi fırından çıkarttıktan sonra uzunlamasına ikiye bölerek servis edin.

Anahtar Kelimeler: Salçalı Kuzu Başı tarifi, Salçalı Kuzu Başı nasıl hazırlanır, Salçalı Kuzu Başı nasıl yapılır, Salçalı Kuzu Başı yemek tarifi, Salçalı Kuzu Başı yapılışı