Elmalı Sosis

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

5adet sosis
3adet ekşi elma
1adet soğan
1adet kırmızı lahana
2diş sarımsak
1adet defne yaprağı
1tatlı kaşığı sirke
1tatlı kaşığı şeker
4kaşık sıvıyağ
2bardak su
karabiber
kekik
tuz




HAZIRLANIŞI

Kırmızı lahanayı yarım santim eninde doğrayıp yıkayın ve süzün. Soğanı rendeleyin. Elmaları soyup dilimleyin. Bir tencerede az yağ kızdırın soğan ve sarımsakları kavurun; rengi dönünce de lahanayı, defne yaprağı, şeker ve baharatı karıştırın. Çok bekletmeden elmaları ve sirkeyi ekleyip suyunu katın; kapağını kapatarak orta ateşte pişmeye bırakın. Diğer taraftan sosisleri haşlayın. Lahana ve elmalar pişince ocaktan alın yanında sosis ile servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Elmalı Sosis tarifi, Elmalı Sosis nasıl hazırlanır, Elmalı Sosis nasıl yapılır, Elmalı Sosis yemek tarifi, Elmalı Sosis yapılışı