Saray Güveci

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

250gr kuzu eti
125gr margarin
2adet soğan
1adet kabak
3adet patates
3adet domates
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Bütün sebzeleri doğrayarak hazır edin, kabak ve patatesleri kararmamaları için suya koyun. Margarinin yarısını bir tencerede eritin soğanları burada kavurun. Rengi dönünce de eti katın, ½ bardak su ilave ederek 10dk pişirin. Kıvamı gelince domatesi, tuzu ve baharatı karıştırın. Kalan yağın eriterek yarısıyla güveç kabını yağlayın, en alta kabak ve patatesleri koyup üste etli karışımı yayın. Erimiş yağın kalanını da üzerlerine gezdirin ve 170-180dereceli fırında 25dk pişirin.

Anahtar Kelimeler: Saray Güveci tarifi, Saray Güveci nasıl hazırlanır, Saray Güveci nasıl yapılır, Saray Güveci yemek tarifi, Saray Güveci yapılışı