Rakılı Tencere Kızartması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg kemiksiz dana eti
200gr margarin
1adet soğan
2kadeh rakı
3kaşık un
2kaşık sirke
1adet karanfil
kekik
tuz




HAZIRLANIŞI

Eti yıkayıp iri parçalara ayırın. Margarini(75gr) tencerede eritip soğan ve eti kavurun. Et suyunu salıp çekince 1kaşık un serpin ve kavurmaya devam edin. Unun rengi dönünce ½ bardak su ve rakıyı ilave edin. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çektikçe de azar azar su katarak pişirmeye devam edin, etler iyice yumuşasın. Etin pişmesine yakın ayrı bir tavada kalan yağı eritin ve kalan unu burada kavurun. Üzerine azar azar su katıp karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Boza kıvamını alınca sirke, karanfil ve baharat katın. 1taşım daha kaynatıp etlerin üzerine dökün. Servise hazırdır.

Anahtar Kelimeler: Rakılı Tencere Kızartması tarifi, Rakılı Tencere Kızartması nasıl hazırlanır, Rakılı Tencere Kızartması nasıl yapılır, Rakılı Tencere Kızartması yemek tarifi, Rakılı Tencere Kızartması yapılışı