Acem Kebabı
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: İran Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
500gr kuzu kemiği 
1kg kuşbaşı et 
1fincan nohut 
1fincan kuru bakla 
2adet soğan 
1adet domates 
3bardak sıcak su 
½ limon 
tuz
HAZIRLANIŞI
Nohut ve baklayı akşamdan ıslatıp ertesi gün haşlayın ve süzün. Toprak kap içine kemik, et, soğan, bakla, nohut, 1bardak su ve az tuz katarak harlı ateşe oturtun, kaynayınca altını kısın kapağı kapalı şekilde 1saat pişirin. Üzerinde biriken köpüğü ayırırsınız. Zamanı dolunca kabuksuz doğranmış domates, limon suyu ve 2bardak suyu katıp tekrar kaynatın. Yemek pişince eti, kemiği ve bakliyatı ayrı kaplara koyun. Suyunu da ayırın. Ayırdığınız bakliyatı makineden geçirerek püre yapın. Servis tabağına püreyi yayın; üzerine ve çevresine de etleri yerleştirerek sıcak olarak servis edin.
					Anahtar Kelimeler: Acem Kebabı tarifi, Acem Kebabı nasıl hazırlanır, Acem Kebabı nasıl yapılır, Acem Kebabı yemek tarifi, Acem Kebabı yapılışı