Elbistan Tavası
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1kg koyun eti
1kg yoğurt
125gr margarin
5adet yumurta
½ limon
tuz
HAZIRLANIŞI
Eti parçalara ayırarak tuzlu suda haşlayın. Yumuşayınca fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine margarini sürün. Bu şekil 170dereceli fırında kızartın. Ayrı bir kapta yumurtaları limon ve tuz ile çırpın, yoğurt ile karıştırın. Çift taraflı kızaran etin üzerine bu karışımı yaydıktan sonra tekrar fırına sürün ve yoğurt koyulup pembeleşene kadar pişirmeye devam edin. Fırından çıkarınca sıcak olarak servise sunun.
Anahtar Kelimeler: Elbistan Tavası tarifi, Elbistan Tavası nasıl hazırlanır, Elbistan Tavası nasıl yapılır, Elbistan Tavası yemek tarifi, Elbistan Tavası yapılışı