Pikeli Sığır Rostosu

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg sığır eti
1adet soğan
1adet domates
2adet havuç
4diş sarımsak
30gr margarin
1kaşık un
½ bardak kırmızı şarap
1adet salatalık turşusu
3bardak sıcak su
karabiber
kekik
tuz




HAZIRLANIŞI

Bütün parça aldığınız kontrfile rostoyu birkaç yerinden derin deliler açın. Kanal halinde açın. Havuç(1) ve salatalık turşusunu bu kanallara girecek şekilde uzunlamasına dilimlere kesin ve kanalların içine yerleştirin. Sarımsakları da aynı şekil yerleştirerek eti tencereye koyun. Yanına margarini katın, tuz serpin ve kapağını kapatarak orta ateşte ara ara çevirerek kızartın. Soğanı ve kana havucu temizleyip doğrayın, kızaran ete ilave edin. Baharat katarak sote edin. Sebzeler yumuşayınca suyu ekleyin ve suyunu çekene kadar orta ateşte pişirmeye devam edin. Sıcak olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Pikeli Sığır Rostosu tarifi, Pikeli Sığır Rostosu nasıl hazırlanır, Pikeli Sığır Rostosu nasıl yapılır, Pikeli Sığır Rostosu yemek tarifi, Pikeli Sığır Rostosu yapılışı