Kuskuslu Kuzu Güveci

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

750gr kuzu eti
1,5bardak kuskus
30gr margarin
2adet domates
2,5bardak su
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Kemikli aldığınız eti parçalara ayırın. Yağı tencerede kızdırıp eti kızartın. Bu arada domateslerin kabuklarını soyarak doğrayın ve kızaran ete ilave edin. Domateslerde hallolunca malzemeyi güveç kabına aktarın. Tuzunu suyunu ayarlayarak kapağını kapatın ve kısık ateşte 1,5saat pişirin. Yemeğin pişmesine yakın kuskusu bol suda haşlayarak suyunu süzün ve yemeğe aktarın. İyice karıştırarak suyunu komple çekene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Anahtar Kelimeler: Kuskuslu Kuzu Güveci tarifi, Kuskuslu Kuzu Güveci nasıl hazırlanır, Kuskuslu Kuzu Güveci nasıl yapılır, Kuskuslu Kuzu Güveci yemek tarifi, Kuskuslu Kuzu Güveci yapılışı