Hünkar Kaytan Kebabı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet kuzu budu
2adet baklava yufkası
500gr acem pirinci
1fincan soğan suyu
1fincan zeytinyağı
80gr margarin
8bardak sıcak su
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Etin kemik ve sinirlerini ayıklayıp bir kaba koyun. Zeytinyağı, soğan suyu, karabiber ve tuza bulayın. Bu harcın içinde buzdolabında et bir gün dinlensin. Pirinci tuzlu ılık suda 2saat bekletip bol suda yıkayın; ardından harlı ateşte 5dk haşlayıp suyunu süzün. Bir tencere içine aktardığınız pirince tavada erittiğiniz yağı dökün, tencerenin kapağını kapatarak en kısık ateşte dinlenmeye bırakın. Dinlenen etleri geniş bir tavada çift taraflı kızartın. Fırın tepsisini yağlayın, yufkaları yayın. Pişen pilavı üzerine pay edip etleri de pilavın üzerine yerleştirin. Tepsiden taşan yufka kenarlarıyla etlerin üzerini örtün, kalan yağı da yufkalara sürün. 160-170dereceli fırında kızarana kadar pişirin.

Anahtar Kelimeler: Hünkar Kaytan Kebabı tarifi, Hünkar Kaytan Kebabı nasıl hazırlanır, Hünkar Kaytan Kebabı nasıl yapılır, Hünkar Kaytan Kebabı yemek tarifi, Hünkar Kaytan Kebabı yapılışı