Ankara Tavası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg kuzu eti 1bardak pirinç ½ bardak nohut 1kaşık kuş üzümü 2kaşık çam fıstığı 1kaşık margarin karabiber tuz




HAZIRLANIŞI

Kuzu etini yağlı kısımdan almış; nohudu da akşamdan ıslatmış olun. Eti bir kişilik parçalara bölün ve 7bardak su ile kaynamaya bırakın, üzerinde biriken köpüğü ayırırsınız. Nohudu ise ayrı bir kapta haşlayın; yumuşadığı vakit suyunu süzerek et tenceresine ilave edin. Kapağını kapatarak orta ateşte kaynatmaya devam edin.
Et kıvama gelince büyük bakır bir tava içinde pilavı usulüne göre pişirmeye başlayın. Su olarak ta tenceredeki et suyunu kullanın. Kuş üzümü ve fıstığı küçük bir tavada kızartın, pişen pilava ekleyin. en sona etleri pilavın bulunduğu tavanın üzerine yerleştirerek 170derecede 5dk kızartın. Sıcak olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Ankara Tavası tarifi, Ankara Tavası nasıl hazırlanır, Ankara Tavası nasıl yapılır, Ankara Tavası yemek tarifi, Ankara Tavası yapılışı