Şaraplı Dana Eti

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Fransız Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

600gr dana budu
60gr margarin
½ fincan beyaz şarap
¾ fincan et suyu
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Dana budunu elyafının aksi yönünde altı eşit parçaya kesip döverek yassılaştırın. Geniş bir tava içinde yağı eritin, etleri buraya dizip çift taraflı kızartın. Kızaran parçaları ayrı bir kap içine çıkarın. Tavaya ise şarap katarak yarısı uçana kadar ısıtın ve et suyunu dökün. Tuzunu baharatını ayarlayın, ısıtmak için etleri geri koyun; 1-2 çevirip servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Şaraplı Dana Eti tarifi, Şaraplı Dana Eti nasıl hazırlanır, Şaraplı Dana Eti nasıl yapılır, Şaraplı Dana Eti yemek tarifi, Şaraplı Dana Eti yapılışı