Sığır Kebabı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg sığır eti
1adet soğan
1adet havuç
1adet domates
1adet kereviz kökü
¾ fincan un
3kaşık sirke
2diş sarımsak
60gr margarin
2kaşık sıvıyağ
1bardak süt
6bardak su
1adet defne yaprağı
karabiber
kekik
tuz




HAZIRLANIŞI

Kemiksiz aldığınız eti kuşbaşı doğrayın; bir tencerede 50gr margarini kızdırın. Burada eti kavurun. Diğer sebzeleri de doğrayarak hazır edin. Kızaran etin üzerine önce soğanı ekleyin, ölünce de sarımsak, kereviz ve kabuksuz doğradığınız domatesi karıştırın. En sona sirke, tuz, baharat, defne yaprağı ve sıcak suyu katarak kapağını kapatın. Kısık ateşte 3saat kaynatın. Etler yumuşayarak suyunu çeksin. Ufak bir tava içinde 10gr margarin eritin un katıp kavurun. Unun rengi dönünce de yavaşça sütü ekleyin, kısık ateşte karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince de ocaktan indirerek yemeğin üzerine ekleyin.

Anahtar Kelimeler: Sığır Kebabı tarifi, Sığır Kebabı nasıl hazırlanır, Sığır Kebabı nasıl yapılır, Sığır Kebabı yemek tarifi, Sığır Kebabı yapılışı