Salçalı Biftek

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

750gr sığır eti
2adet soğan
2adet domates
60gr margarin
2kaşık sıvıyağ
1fincan kırmızı şarap
1adet defne yaprağı
4bardak sıcak su
tuz




HAZIRLANIŞI

Kontrfile etin sinirlerini çıkarın, 12parçaya ayırıp dövün yassılaşsınlar. Bir tavada margarini kızdırıp etleri çift taraflı kızartın ve kızaran parçaları bir tepsiye çıkarın. Tavada kalan yağa kıyılmış soğanı katıp kavurun, kabuksuz doğradığınız domatesleri karıştırın. Şarabı ilave edin, tuzunu ayarlayıp 5dk pişirin. Bu harcı tepsideki etlerin üzerine dökün. Defne yaprağını yerleştirin, sıvı yağı ve sıcak suyu ekleyin. tepsinin kapağını kapatarak kısık ateşte 2saat pişirin. Etler iyice yumuşadığında sıcak olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Salçalı Biftek tarifi, Salçalı Biftek nasıl hazırlanır, Salçalı Biftek nasıl yapılır, Salçalı Biftek yemek tarifi, Salçalı Biftek yapılışı