Piliçli Bamya
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1kg bamya
1adet piliç
60gr margarin
2kaşık sıvıyağ
3adet soğan
2adet domates
3adet sivribiber
1adet limon
1,5fincan sirke
3bardak su
1adet yağlı kağıt
tuz
HAZIRLANIŞI
Bamyaların tepelerini külah gibi sivri kesin; altlarındaki sivri uçtan da azıcık kesin ve üzerlerine tuz, sirke dökerek harmanlayın. Bu şekil 30dk dinlensin yıkayıp süzün, suları iyice aksın. Bir tencerede yağları kızdırın kıyılmış soğanları öldürün, ardından içine temizlenmiş ve parçalara ayrılmış piliç etini ilave ederek 5dk daha kavurun. Tuzunu ayarlayarak ½ bardak sıcak su katın, ara ara karıştırarak 20dk pişirin. Zamanı dolunca ocaktan indirip soğumaya bırakın, ılınan piliçlerin kemiklerini ayıklayın ve etini kuşaneye yayın. Domatesleri dilimleyerek üzerine dizin, bamyaları döşeyin, en üste de dilimlenmiş biberleri koyun. Limon suyu gezdirin, suyunu ve tuzunu ayarlayarak üzerine yağlı kağıt kapatın. Kapağını örtün ve orta ateşte 1saat pişirin.