Salçalı Patlıcan Kızartması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3adet patlıcan
4adet dolmalık biber
2adet domates
1bardak sıvıyağ
5diş sarımsak
4dal maydanoz
tuz




HAZIRLANIŞI

Patlıcanları alacalı soyup doğrayın ve tuzlu su içinde 30dk bekletin. Biber ve domatesleri de doğrayarak hazır edin. Patlıcanların suyunu sıkarak süzün, suyu iyice aksın. Sıvıyağı kızdırın önce patlıcanları kızartarak delikli kepçe ile ayırın. Ardından biberleri kızartıp patlıcanların çevresine yerleştirin. Ayrı bir tavada 3kaşık sıvıyağ kızdırın, sarımsak ve domatesleri salça olana kadar pişirin. Patlıcanların üzerine yayarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Salçalı Patlıcan Kızartması tarifi, Salçalı Patlıcan Kızartması nasıl hazırlanır, Salçalı Patlıcan Kızartması nasıl yapılır, Salçalı Patlıcan Kızartması yemek tarifi, Salçalı Patlıcan Kızartması yapılışı