Yoğurtlu Patlıcan Tavası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3adet patlıcan
4adet dolmalık biber
2adet domates
1bardak sıvıyağ
½ fincan su
2bardak yoğurt
2diş sarımsak
4dal maydanoz
tuz




HAZIRLANIŞI

Patlıcanları alacalı soyup doğrayın ve tuzlu su içinde 30dk bekletin. Biber ve domatesleri de doğrayarak hazır edin. Patlıcanların suyunu sıkarak süzün, suyu iyice aksın. Sıvıyağı kızdırın önce patlıcanları kızartarak delikli kepçe ile ayırın. Ardından biber ve domatesleri kızartıp üzerlerine yayın. Sarımsakları tuz ile ezin, yoğurt ile karıştırın. İçine çok ince kıyılmış maydanoz ve suyu ekleyip tekrar karıştırın ve bu sosu patlıcanların yanına koyarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Yoğurtlu Patlıcan Tavası tarifi, Yoğurtlu Patlıcan Tavası nasıl hazırlanır, Yoğurtlu Patlıcan Tavası nasıl yapılır, Yoğurtlu Patlıcan Tavası yemek tarifi, Yoğurtlu Patlıcan Tavası yapılışı