Patlıcan Köftesi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2adet patlıcan
3adet yumurta
2fincan rendelenmiş kaşar peyniri
1fincan un
1demet maydanoz
1bardak sıvıyağ
tuz
Salçası 60gr margarin
1,5fincan un
1adet limon
5fincan süt
tuz




HAZIRLANIŞI

Patlıcanların kabuklarını soymadan kuvvetli ateş üzerinde közleyin. Közlenenlerin kabuklarını bıçakla sıyırın. Bir kabı su ile doldurup içine limon sıkın, kabuklarını sıyırdığınız patlıcanları bu suya atın. Bir kuşane içinde margarini eritin, 1,5fincan unu burada kavurun. Rengi dönünce içine sıcak sütü ekleyin, hızlıca karıştırın. Ocaktan indirerek kıyılmış maydanoz, peynir, tuz ve patlıcanları katın. Çatal ile ezerek hepsini birbirine yedirin. Bu karışımı buz dolabında 2saat bekletin, katılaşsınlar. Kıvamı gelince harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve una bulayın. Yumurtaları bir kapta çırpın, una buladığınız köfteleri yumurtaya da bulayın ve sıvıyağda kızartın.

Anahtar Kelimeler: Patlıcan Köftesi tarifi, Patlıcan Köftesi nasıl hazırlanır, Patlıcan Köftesi nasıl yapılır, Patlıcan Köftesi yemek tarifi, Patlıcan Köftesi yapılışı