Patlıcan Oturtma

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg patlıcan
200gr kıyma
100gr margarin
2kaşık sıvıyağ
2adet soğan
2adet domates
3bardak su
tuz




HAZIRLANIŞI

Patlıcanları alacalı soyup 2parmak kalınlığında yuvarlak doğrayın ve tuzlu suda 30dk bekletin.Soğanları kıyarak sıvıyağda öldürün, rengi dönünce kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Kıyma suyunu salıp çekince kabuksuz doğranmış domatesleri ekleyin. tuzunu ayarlayın, domates suyunu çekince ocaktan alın. Margarini bir tavada kızdırıp suyunu sıkarak iyice süzdüğünüz patlıcanları kızartın. Kızaran patlıcanları ise delikli kepçe ile alarak bir tepsiye dizin. Kıymayı üzerine yayın, tuzunu biberini ayarlayıp suyu ekleyin. tepsinin kapağını kapatıp orta ateşte 30dk pişirin.

Anahtar Kelimeler: Patlıcan Oturtma tarifi, Patlıcan Oturtma nasıl hazırlanır, Patlıcan Oturtma nasıl yapılır, Patlıcan Oturtma yemek tarifi, Patlıcan Oturtma yapılışı