Enginar Dolması
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
6adet enginar
80gr margarin
4kaşık sıvıyağ
300gr kıyma
2adet soğan
¾ fincan pirinç
2adet yumurta akı
1demet dereotu
10bardak su
2kaşık un
1adet limon
2adet büyük yağlı kağıt
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Margarini bir tencerede eritin, kıyılmış soğan ve kıymayı kavurun, pirinci yıkayıp buraya karıştırın. Dereotu serpin, tuzunu ayarlayın, 1fincan sıcak su katıp pirinç suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Pişen harcı ocaktan indirip yumurta aklarını buraya katıp hızlıca karıştırın ve soğumaya bırakın. Temizlenmiş enginarları (yaprakları koparılmış, alt tarafları orta kısmından kesilmiş ve içinin tüylü kısmı çıkarılmış) limonlu ve unlu suyun içine atın. Hepsi tamamlanınca enginarları sudan çıkartarak kıymalı harcı içlerine pay edin. İçi doldurulmuş enginarları hafifçe ıslatılmış yağlı kağıtlara sıkıca sarın. Dolu kısımları üste gelecek şekilde yayvan bir tencere içine yerleştirin. Üzerlerine enginarları koyduğunuz limonlu sudan 5bardak kadar dökün, sıvıyağ gezdirin. Kapağını kapatarak önce harlı ateşte suyu yarıya inince de kısık ateşte 1,5saat pişirin.