Etli Enginar

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

6adet enginar
10bardak su
2kaşık un
1adet limon
200gr kuzu eti
1adet soğan
60gr margarin
4kaşık sıvıyağ
tuz




HAZIRLANIŞI

Yağları bir tencerede kızdırıp soğan ve kuşbaşı eti kavurun; ayrı bir tencereye de su, un ve limonu koyup karıştırın. Temizlenmiş enginarları (yaprakları koparılmış, alt tarafları orta kısmından kesilmiş ve içinin tüylü kısmı çıkarılmış) bu suyun içine atın. Pişip soğuyan etleri tencerenin ortasına toplayıp çevresine suda beklettiğiniz enginarların iç tarafları yukarıya gelecek şekilde dizin. enginarları içinde beklettiğiniz limonlu sudan 5bardak kadarını buraya ekleyin, tuzunu ayarlayın, ½ limon daha sıkın ve tencerenin kapağını kapatın. Suyunun yarısını çekene kadar harlı; ardından kısık ateşte olmak üzere 1,5saat pişirin.

Anahtar Kelimeler: Etli Enginar tarifi, Etli Enginar nasıl hazırlanır, Etli Enginar nasıl yapılır, Etli Enginar yemek tarifi, Etli Enginar yapılışı