Soslu Kabak Kızartması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg kabak
3adet domates
2bardak yoğurt
1diş sarımsak
5fincan un
4fincan su
1bardak sıvıyağ
tuz




HAZIRLANIŞI

Kabakları kazıyarak uzunluklarına bıçak sırtı kalınlığında dilimleyin. Tuz serpip 1saat bekletin. Unu bir kaba koyun, üzerine suyu ekleyerek çırpın, koyu kıvamda olsun. Sıvıyağı kızdırın, kabakları burada kızartarak servis tabağına çıkartın. Domatesleri rendeleyin, yağ kullanmadan bir tavada pişirin; sarımsağı tuz ile ezin yoğurda karıştırın. En sona yoğurda domatesi karıştırın, tuzunu ayarlayarak kabakların üzerine yayın.

Anahtar Kelimeler: Soslu Kabak Kızartması tarifi, Soslu Kabak Kızartması nasıl hazırlanır, Soslu Kabak Kızartması nasıl yapılır, Soslu Kabak Kızartması yemek tarifi, Soslu Kabak Kızartması yapılışı