Domates Soslu Kabak Kızartması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg kabak
3adet domates
5fincan un
4fincan su
1bardak sıvıyağ
tuz




HAZIRLANIŞI

Kabakları kazıyarak uzunluklarına bıçak sırtı kalınlığında dilimleyin. Tuz serpip 1saat bekletin. Unu bir kaba koyun, üzerine suyu ekleyerek çırpın, koyu kıvamda olsun. Sıvıyağı kızdırın, kabakları burada kızartarak servis tabağına çıkartın. Domatesleri rendeleyin, yağ kullanmadan bir tavada pişirin ve kızaran kabakların üzerine yayın.

Anahtar Kelimeler: Domates Soslu Kabak Kızartması tarifi, Domates Soslu Kabak Kızartması nasıl hazırlanır, Domates Soslu Kabak Kızartması nasıl yapılır, Domates Soslu Kabak Kızartması yemek tarifi, Domates Soslu Kabak Kızartması yapılışı