Yoğurtlu Kabak Kızartması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1,5kg kabak
500gr yoğurt
2diş sarımsak
6fincan un
5fincan su
1,5bardak sıvıyağ
tuz




HAZIRLANIŞI

Kabakları kazıyarak uzunluklarına bıçak sırtı kalınlığında dilimleyin. Tuz serpip 1saat bekletin. Unu bir kaba koyun, üzerine suyu ekleyerek çırpın, koyu kıvamda olsun. Sıvıyağı kızdırın, kabakları burada kızartarak servis tabağına çıkartın. Sarımsakları tuz ile ezip yoğurda karıştırın, kızaran kabakların üzerine yayarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Yoğurtlu Kabak Kızartması tarifi, Yoğurtlu Kabak Kızartması nasıl hazırlanır, Yoğurtlu Kabak Kızartması nasıl yapılır, Yoğurtlu Kabak Kızartması yemek tarifi, Yoğurtlu Kabak Kızartması yapılışı