Taze Bakla
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1kg taze bakla
200gr kuzu eti
40gr margarin
5kaşık sıvıyağ
2adet soğan
1demet taze soğan
½ limon
1tatlı kaşığı şeker
2bardak et suyu
1demet dereotu
tuz
HAZIRLANIŞI
Yağları kızdırın soğan ile kuşbaşı eti kavurun, et suyunu salıp çeksin. Baklaları ayıklayın yıkayıp tencereye koyun, kıyılmış taze soğan, tuz, limon suyu, dereotu, şeker ve su katarak tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 1saat pişirin.
Anahtar Kelimeler: Taze Bakla tarifi, Taze Bakla nasıl hazırlanır, Taze Bakla nasıl yapılır, Taze Bakla yemek tarifi, Taze Bakla yapılışı