Süprem Salçalı Piliç
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
2adet piliç
1fincan bezelye
1bardak pirinç
40gr margarin
1kaşık un
2bardak tavuk suyu
tuz
HAZIRLANIŞI
Piliçleri temizleyip bir tencereye koyun. Üzerine 8bardak su ekleyerek kaynamaya bırakın, köpüğünü ayırırsınız. Pişen piliçlere tuz serpip 5dk daha kaynatın ve ayrı bir kaba çıkarın. Suyundan 2bardak ayırın. Kalan suyuna da yıkadığınız pirinci katıp pişirmeye devam edin. Bezelyeleri haşlayın, ılınan piliçleri parçalara ayırın. Bir tava içinde margarini eritin, unu kavurun. Ocaktan alıp 1fincan su katıp tekrar ocağa koyun. Su sararmadan yavaşça tavuk suyunu ekleyin ve karıştırarak boza kıvamına gelene kadar pişirin. Pişen pilava bezelyeleri karıştırıp servis tabağına koyun. Üzerine parçalara ayırdığınız piliç etlerini yerleştirin. Hazırladığınız sosu ayrı olarak yanında verin.