Soslu Tavuk Kızartması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet tavuk
1kaşık patates unu
50gr margarin
tuz




HAZIRLANIŞI

Temizlenen tavuğa tuz serpin. büyükçe bir tencerede margarini eritin, ocağın altını kısıp tavuğu buraya koyun ve kapağını kapatın. Ara ara karıştırarak rengi dönenen kadar kızartın. Kızaran tavuğa 3bardak ılık su katın ve kaynamaya bırakın, suyunu iyice çekince servis tabağına çıkartın. Tavuğu pişirdiğiniz tencere içine 2bardak ılık su koyun, suda ezdiğiniz patates ununu ekleyin, tuzunu ayarlayarak kaynamaya bırakın. Hafif koyulaşınca ocaktan alıp süzün ve parçalara ayırdığınız tavuk etlerinin üzerine dökün. Servise hazırdır.

Anahtar Kelimeler: Soslu Tavuk Kızartması tarifi, Soslu Tavuk Kızartması nasıl hazırlanır, Soslu Tavuk Kızartması nasıl yapılır, Soslu Tavuk Kızartması yemek tarifi, Soslu Tavuk Kızartması yapılışı