Ev Baklavası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg baklavalık un
1bardak su
4adet yumurta
400gr margarin
3bardak dövülmüş ceviz içi
1tutam tuz
Şerbeti 5bardak su
1kg şeker
½ limon




HAZIRLANIŞI

Şerbeti ölçüye göre hazırlayıp soğumaya bırakın. Unu derin bir kap içine alıp yumurta, tuz ve ılık su katarak hamur yapın. Hazırladığınız hamurdan 12 beze çıkarın ve bezeleri oklava ile incecik açın. Margarini eritin, yufkalardan 6tanesini aralarına margarin sürerek tepsiye yayın. Araya ceviz serpip kalan yufkaları da aynı şekilde üzerlerine yayın. En sona kalan margarini gezdirin. Bir bıçak ile baklava şeklinde dilimleyin ve 170-180derecede pişirin. Kızaran baklavayı fırından çıkartınca üzerine soğuk şerbeti dökün ve hepsini çekince servis edin.

Anahtar Kelimeler: Ev Baklavası tarifi, Ev Baklavası nasıl hazırlanır, Ev Baklavası nasıl yapılır, Ev Baklavası yemek tarifi, Ev Baklavası yapılışı