Saray Sarma

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4bardak un
4bardak dövülmüş ceviz
1paket margarin
250gr tereyağı
1bardak nişasta
1bardak süt
1çaybardağı sıvıyağ
2adet yumurta
1tatlı kaşığı
tuz
Şerbeti 4bardak su
1kg şeker
½ limon




HAZIRLANIŞI

Unu eleyip ortasını açın yumurta, süt, sıvıyağ ve tuz katıp yoğurun. Bu hamuru üzerine bez örterek buzdolabında 12saat bekletin. Dinlenen hamurdan 4eşit beze yapın, nişasta serptiğiniz zeminde açın. Açtığınız yufkaları kare olacak şekilde kesin; kestiğiniz parçaları ise ince kıyarak kare yufkaların üzerine serpin. ardından ceviz serpin ve dağıtmadan oklavaya sarın. İki ucundan ortaya doğru hafif büzün ve dağıtmadan oklavayı çıkarın. Yufkaları 5cm aralıkla dilimleyin ve kesilen parçaları yan çevirerek yağlanmış tepsiye dizin. Yağları erittikten sonra yufka parçalarının üzerlerine gezdirin. 170-180dereceli fırında kızarana kadar pişirin. Kızarınca fırından alıp soğumaya bırakın ve ölçülere göre şerbeti hazırlayın. Kıvamı gelen şerbeti soğuk tatlının üzerine döküp, şerbeti çekince servis edin.

Anahtar Kelimeler: Saray Sarma tarifi, Saray Sarma nasıl hazırlanır, Saray Sarma nasıl yapılır, Saray Sarma yemek tarifi, Saray Sarma yapılışı