Bülbül Yuvası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500gr un
500gr dövülmüş ceviz
3adet yumurta
3kaşık yoğurt
1çaybardağı süt
1çaybardağı sıvıyağ
2bardak nişasta
1tutam tuz
1bardak sıvıyağ
Şerbeti 8bardak su
7bardak şeker
½ limon




HAZIRLANIŞI

Önce ölçülere göre şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın. Unu eleyin ve geniş bir kaba alın. Yumurta, süt, 1çaybardağı sıvıyağ, yoğurt ve tuz katıp yoğurun. Hazırladığınız hamuru 30 eşit bezeye ayırın ve yarım saat dinlendirin. Bunları, üzerlerine nişasta serperek tepsi büyüklüğünde açın. Yufkalara önce ceviz serpin ardından sıkış olmadan oklavaya sarın. Biraz büzdükten sonra dağıtmadan oklavayı çıkarın. Yufkaları 15cm uzunluğunda parçalara kesin ve uçlarını birleştirin, hepsi yuvarlak olsun. Her parçayı düzgünce yağlanmış tepsiye dizin, üzerine 1bardak sıvıyağı gezdirin. 180dereceli fırında kızarana kadar pişirerek fırından çıkarttığınızda soğuk şerbeti dökün. Şerbeti iyice çektikten sonra servis edin.

Anahtar Kelimeler: Bülbül Yuvası tarifi, Bülbül Yuvası nasıl hazırlanır, Bülbül Yuvası nasıl yapılır, Bülbül Yuvası yemek tarifi, Bülbül Yuvası yapılışı