Katmer

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak un
200gr antep fıstığı
200gr kaymak
1kaşık şeker
1kaşık tereyağı
1bardak su
1tutam tuz




HAZIRLANIŞI

Unu bir kaba alın, az tuz serpip ılık su ile hamur yapın. Hazırladığınız hamurdan 4 eşit beze yapın; bunları merdane ile açıp yufka kadar inceltin. Yufkaları zemine serin, üzerine erimiş tereyağı sürün ve kare olacak şekilde kenarlarını içe doğru katlayın. Bütün yufkaları aynı şekil tamamladıktan sonra üzerlerine kaymak, şeker ve fıstık pay edin. Ardından hepsini kare olacak şekilde tekrar katlayın ve 190dereceli fırında kızarana kadar pişirin.

Anahtar Kelimeler: Katmer tarifi, Katmer nasıl hazırlanır, Katmer nasıl yapılır, Katmer yemek tarifi, Katmer yapılışı