Belçika Lahanası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500gr lahana
1kaşık tereyağı
1damla soda
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Lahananın köklerini uçlarından kesip ayırın, sert yerlerini ayıklayın ve yıkayın. Bir tencereye 8bardak kadar su koyup sodayı damlatın, bir çay kaşığı tuz ekleyin. lahanayı bu suyun içinde haşlayıp yumuşayınca suyunu süzün. Tereyağını eritip lahanaları sote edin, tuzunu biberini ayarlayıp et yemeğinin yanında servise çıkarın.

Anahtar Kelimeler: Belçika Lahanası tarifi, Belçika Lahanası nasıl hazırlanır, Belçika Lahanası nasıl yapılır, Belçika Lahanası yemek tarifi, Belçika Lahanası yapılışı