Fırında Balkabağı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg balkabağı
50gr margarin
4kaşık pekmez
tuz




HAZIRLANIŞI

Balkabağını dilimleyip bol suda yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzüp kevgire çıkartın, iyice aksın. Kullanacağınız fırın kabına aktarıp tuz serpin. Margarini eritin, fırça ile kabakların üzerine sürün. 160-170derecede 30dk pişirin. Ilınınca üzerine pekmez gezdirerek servis edin.

Anahtar Kelimeler: Fırında Balkabağı tarifi, Fırında Balkabağı nasıl hazırlanır, Fırında Balkabağı nasıl yapılır, Fırında Balkabağı yemek tarifi, Fırında Balkabağı yapılışı