Fırında Barbunya

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

400gr kuru barbunya
2adet soğan
1kaşık şeker
1kaşık salça
1kaşık sirke
sosis
½ çay kaşığı tarçın
½ çay kaşığı kırmızı biber
sıcak su
tuz




HAZIRLANIŞI

Barbunyayı akşamdan ıslatıp ertesi gün bol suda haşlayın. Üzerinde biriken köpüğü ayırırsınız ardından süzüp fırın kabına aktarın. Soğanları çok ince piyazlık doğrayıp kaba katın ve karıştırın. Salçayı sulandırıp üzerinde gezdirin, suyunu ayarlayın. Dilimlenmiş sosisleri ilave edin ve baharatı serpin, sirkeyi de karıştırarak 160-170dereceli fırında 1saat pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Fırında Barbunya tarifi, Fırında Barbunya nasıl hazırlanır, Fırında Barbunya nasıl yapılır, Fırında Barbunya yemek tarifi, Fırında Barbunya yapılışı