Etli Kuru Bamya

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

150gr kuru bamya
100gr margarin
3kaşık sıvıyağ
1adet havuç
3adet soğan
250gr koyun eti
6bardak et suyu
2adet limon
tuz




HAZIRLANIŞI

Bir tencereye su doldurup limonun bir tanesini sıkın. Isınan suya kuru bamyaları atıp 10dk haşlayın. Haşlanan bamyaları bu kaptan alıp içinde ılık su olan başka bir kabın içinde şişene kadar bekletin. Soğanları kıyın, yağları kızdırdığınız tencere içinde et ile beraber kavurun. Et suyunu salıp çekince doğradığınız havucu ekleyin, suyunu tuzunu ayarlayıp tencerenin kapağını kapatın. Bu şekil 1saat pişirin. Bu süre sonunda şişen bamyaların suyunu süzün, iplerini çıkarın ve yemek tenceresine atın. Diğer limonu buraya sıkın, üzerinde oluşan köpüğü ayırın. Kapağını kapatarak tekrar pişirin.(1saat)

Anahtar Kelimeler: Etli Kuru Bamya tarifi, Etli Kuru Bamya nasıl hazırlanır, Etli Kuru Bamya nasıl yapılır, Etli Kuru Bamya yemek tarifi, Etli Kuru Bamya yapılışı