Oyma Patates

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4adet patates
4adet yumurta
20gr tereyağı
1fincan rendelenmiş kaşar peyniri
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Patatesleri yıkayın bütün olarak yağlanmış bir tepsiye koyun. 180derecede 40dk bekletip fırından çıkartın. Yumuşayan patatesleri yarım kesin kabuklarını soymadan ortalarını oyun. Çıkan içi bir kap içine alıp peynir, tereyağı, tuz ve karabiber ile harmanlayın ve çatal ile ezin. Bu harcı patateslerdeki boşluğa üzerlerine çukur bırakarak doldurun. Bıraktığınız çukurlara da dağıtmadan yumurta sarısını kırın. Patatesleri tekrar fırına koyup 10dk daha pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Oyma Patates tarifi, Oyma Patates nasıl hazırlanır, Oyma Patates nasıl yapılır, Oyma Patates yemek tarifi, Oyma Patates yapılışı