Yoğurtlu Havuç Kızartması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg havuç
500gr yoğurt
1bardak sıvıyağ
6fincan un
4fincan su
10bardak su
kırmızı biber
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

10bardak suyu kaynatın içine kazıyıp dilimlediğiniz havuçları atıp yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzüp ılımaya bırakın. Ayrı bir kaba unu koyun, azar azar su katıp koyulaşana kadar karıştırın. Bir tavada yağı kızdırın, havuçları unlu bulamaca sokup yağa atın. Kızaranları delikli kepçe ile alıp servis tabağına çıkartın. Üzerine yoğurt yayın, kırmızı biber ve karabiber serpin.

Anahtar Kelimeler: Yoğurtlu Havuç Kızartması tarifi, Yoğurtlu Havuç Kızartması nasıl hazırlanır, Yoğurtlu Havuç Kızartması nasıl yapılır, Yoğurtlu Havuç Kızartması yemek tarifi, Yoğurtlu Havuç Kızartması yapılışı