Tereyağlı Havuç Sotesi
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
200gr havuç
60gr tereyağı
60gr margarin
2tatlı kaşığı pudra şekeri
10bardak su
tuz
HAZIRLANIŞI
Suyu bir tencereye koyun tuz ekleyip kaynatın. Havuçları kazıyıp bütün halde kaynayan suyun içine atıp kapağı kapalı şekilde 30dk haşlayın ve sularını süzün. Ilınınca julyen doğrayın. Ayrı bir tencere içinde yağları eritin; havuçları buraya katıp pudra şekerini serpin tencereyi sallayarak sote edin.
Anahtar Kelimeler: Tereyağlı Havuç Sotesi tarifi, Tereyağlı Havuç Sotesi nasıl hazırlanır, Tereyağlı Havuç Sotesi nasıl yapılır, Tereyağlı Havuç Sotesi yemek tarifi, Tereyağlı Havuç Sotesi yapılışı