Tereyağlı Kereviz
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
5kg kereviz kökü
½ limon
50gr tereyağı
50gr margarin
10bardak su
tuz
HAZIRLANIŞI
Suyu bir tencereye koyun tuz ve limon suyu ekleyip kaynatın. Kerevizlerin kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün, yarım ay şeklinde de doğrayın. Bunları kaynayan suyun içine atıp kapağı kapalı şekilde 30dk haşlayın ve sularını süzün. Ayrı bir tencere içinde yağları eritin; kerevizleri buraya katıp tencereyi sallayarak sote edin.
Anahtar Kelimeler: Tereyağlı Kereviz tarifi, Tereyağlı Kereviz nasıl hazırlanır, Tereyağlı Kereviz nasıl yapılır, Tereyağlı Kereviz yemek tarifi, Tereyağlı Kereviz yapılışı