Terbiyeli İşkembe Nohut
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
400gr nohut
500gr işkembe
2adet soğan
10diş sarımsak
4kaşık sirke
8bardak su
2kaşık yoğurt
1adet yumurta sarısı
1adet limon
tuz
HAZIRLANIŞI
Nohudu bir gece suda bekletip ertesi gün 15dk haşlayın ve suyunu süzün. İşkembeyi iyice temizleyip yıkayın ve iri kuşbaşı doğrayın. Bir tencereye koyduğunuz işkembenin üzerine 4bardak su, 2kaşık sirke katarak 45dk haşlayın. Soğan ve sarımsağı ince kıyın. düdüklü tencere içine sırasıyla işkembe, nohut, soğan ve sarımsak koyun. Suyunu ve tuzunu ayarlayın, kalan sirkeyi ekleyin. Kapağını kapatın. Düdük sesini duyana kadar orta ateşte oturdun; sesi duyunca hem düdüğünü kapatın hem de altını kısın. Kısık ateşte 60dk pişirin ve süre dolunca ocağı kapatıp tencerenin soğumasını bekleyin. İçindeki buharı boşalttıktan sonra kapağını açın. Yumurta sarısını yoğurt, limon ve tuz ile iyice çırpın. Yemek suyundan 1kepçe kadar karıştırıp yemeğe geri dökün.