İç Pilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3bardak pirinç
½ soğan
2kaşık badem
2kaşık kuş üzümü
1çay kaşığı dolma baharı
1çay kaşığı tarçın
2kaşık tereyağı
4bardak ılık su
tuz




HAZIRLANIŞI

Pirinci tuzlu ılık suda 15dk bekletip süzün. Soğanı çok ince kıyın. Badem kavruk değilse ılık suda bekletip kabuklarını soyun. Bir tencere içinde yağı kızdırıp soğanı kavurun, pirinci ve suyu ilave edin. Badem, kuş üzümü, dolma baharını katın. Önce orta ateşte ardından kısık ateşte pişmeye bırakın. Pişmesine yakın, ocaktan indirmeden tarçını karıştırın. 20dk dinlendirdikten sonra servis edin.

Anahtar Kelimeler: İç Pilav tarifi, İç Pilav nasıl hazırlanır, İç Pilav nasıl yapılır, İç Pilav yemek tarifi, İç Pilav yapılışı