Pastırmalı Kuru Fasulye

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500gr kuru fasulye
15dilim pastırma
4kaşık tereyağı
1adet soğan
2adet domates
2adet sivribiber
2çay kaşığı şeker
7bardak ılık su
tuz




HAZIRLANIŞI

Fasulyeyi akşamdan ıslatın, ertesi gün 10dk haşlayın suyunu süzün. Üzerindeki köpüğü ayırırsınız. Soğanı piyaz, biberleri halka, domatesi kabuksuz doğrayarak hazır edin. Derin bir tencerede tereyağını kızdırıp soğanı kavurun biber ve domatesi katın. Şekeri serpin. Suyunu tuzunu ayarlayıp pastırma dilimlerini ve fasulyeyi koyun. Tencerenin kapağını kapatıp önce orta ateşe oturtun, kaynayınca altını kısarak pişmeye bırakın.

Anahtar Kelimeler: Pastırmalı Kuru Fasulye tarifi, Pastırmalı Kuru Fasulye nasıl hazırlanır, Pastırmalı Kuru Fasulye nasıl yapılır, Pastırmalı Kuru Fasulye yemek tarifi, Pastırmalı Kuru Fasulye yapılışı