Zeytinyağlı Dolma

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

12adet renkli dolmalık biberler
½ bardak pirinç
½ bardak mercimek
¾ bardak bulgur
½ bardak zeytinyağı
½ demet dereotu
2çay kaşığı şeker
½ limon
1kaşık salça
3bardak sıcak su
tuz




HAZIRLANIŞI

Bakliyatı yıkayıp suyunu süzün. Süzdüğünüz bakliyatı bir kap içine alarak kıyılmış dereotu, zeytinyağı, şeker ve tuz ile harmanlayın. Biberlerin kapaklarını açıp içlerini temizleyin ve harcı içine doldurun. Geniş bir tencere içine muntazam dizin. Suyunu ekleyin, limon sıkın. Salçayı sulandırıp onu da ekleyerek kapağını kapatın. Orta ateşe oturtun, sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Dolma tarifi, Zeytinyağlı Dolma nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Dolma nasıl yapılır, Zeytinyağlı Dolma yemek tarifi, Zeytinyağlı Dolma yapılışı