Fırında Pırasa
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
2kg pırasa
300gr kıyma
40gr margarin
3kaşık sıvıyağ
1adet soğan
2bardak et suyu
1bardak süt
2fincan rendelenmiş kaşar peyniri
½ kaşık salça
4adet yumurta
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Pırasaları temizleyip halka şeklinde doğrayın, soğanı kıyın. Bir tencerede yağları kızdırarak soğanı kavurun, rengi dönünce kıymayı katın ve kavurmaya devam edin. Kıyma suyunu salıp çekince pırasaları katın 20dk karıştırarak pişirin. Sebzelerde yumuşayınca bunları muntazam şekilde tepsiye dizin. salçayı et suyunun içinde çırpın, tepsiye dökün. Tuzunu baharatını serpin, kapağını kapatıp yemek suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Suyunu çeken yemeği ocaktan indirip ılındığı vakit üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. yumurtaları bir kapta çırpın, süt ile iyice karıştırın. Hazırladığınız bu terbiyeyi de tepsiye dökün 160-170derecede 40dk pişirip kare dilimleyerek sıcak olarak servis edin.