Kerevizli Pırasa

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1,5kg pırasa
500gr kereviz kökü
200gr koyun döşü
60gr tereyağı
60gr margarin
2adet soğan
3bardak et suyu
2adet yumurta
½ limon
tuz




HAZIRLANIŞI

Bir tencere içinde yağları kızdırıp kıyılmış soğan ve kuşbaşı eti kavurun. Et suyunu salıp çekince et suyunu ekleyin, tuzunu ayarlayın ve kapağı kapalı şekilde kısık ateşte 1saat pişirin. Pırasa ve kerevizi temizleyip doğrayın, pişen etlerin bulunduğu tencereye ekleyin. ocağı orta ateşe getirip ara ara karıştırarak sebzeleri de pişirin. Yumurtaları kırıp çırpın, limon suyu ve 1kepçe kadar yemek suyundan ekleyin, tuzunu ayarlayıp yumuşayan sebzelerin üzerine bu terbiyeyi yayın. Hepsi birbirine girene kadar iyice karıştırarak 5dk daha pişirin. Sıcak olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Kerevizli Pırasa tarifi, Kerevizli Pırasa nasıl hazırlanır, Kerevizli Pırasa nasıl yapılır, Kerevizli Pırasa yemek tarifi, Kerevizli Pırasa yapılışı