Fırında Lahana

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1,5kg lahana
300gr kıyma
60gr margarin
2kaşık sıvıyağ
2adet soğan
¼ fincan salça
2fincan rendelenmiş kaşar peyniri
4adet yumurta
1bardak süt
2bardak et suyu
tuz




HAZIRLANIŞI

Lahananın kök ve dış kabuklarını sıyırın, yapraklara ayırıp kalın ve damarlı kısımlarını kesin. Kalanını parmak kadar doğrayarak bol suda yıkayıp kevgire çıkarın, suyu iyice aksın. Bir tencerede yağları kızdırıp kıyılmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirmeye devam edin. Kıvamı gelince lahanayı ilave edin, tuzunu ayarlayıp harlı ateşte karıştırarak 30dk pişirin. Lahanalar yumuşayınca tenceredeki malzemeyi fırın tepsisine yayın. Salçayı et suyunda iyice ezip tepsidekilerin üzerine dökün. Tepsinin kapağı kapalı şekilde kısık ateşe oturtun, suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çekince ocaktan alıp soğumaya bırakın; ılınınca da rende peyniri serpin. ayrı bir kapta yumurtaları çırpıp süt ile iyice karıştırın ve bu karışımı da tepsiye boşaltın. 160-170derecede 40dk pişirerek fırından çıkarttığınızda kare dilimlerle servis edin.

Anahtar Kelimeler: Fırında Lahana tarifi, Fırında Lahana nasıl hazırlanır, Fırında Lahana nasıl yapılır, Fırında Lahana yemek tarifi, Fırında Lahana yapılışı