Kıymalı Lahana Kapaması
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1,5kg lahana
300gr kıyma
3adet soğan
70gr margarin
4kaşık sıvıyağ
¼ fincan salça
2kaşık çam fıstığı
2kaşık kuş üzümü
½ demet maydanoz
1,5bardak et suyu
tuz
HAZIRLANIŞI
Lahanayı ortadan kesip göbek koçanını çıkarın. Bir tencereye koyup su ve tuzunu ayarlayarak kuvvetli ateşte haşlayın. Yumuşayınca suyunu süzüp soğumaya bırakın; soğuyunca yaprak yaprak ayırıp sert kısımlarını kesin. Soğanları kıyıp bir tencerede kızdırdığınız yağlar ile kavurun. Fıstığı ve üzümü de hafif kızartıp kıymayı ekleyin. suyunu salıp çekince salçayı karıştırın, kıyılmış maydanoz serperek ocaktan alın. Ardından bir tepsiye bir kat lahana döşeyin üzerine kıymalı harç yayın. Bu şekil birkaç kat hazırlayın. Ardından üzerlerine et suyunu dökün, tuzunu ayarlayın, tepsinin kapağını kapatarak kısık ateşte 1saat pişirin. Zamanı dolunca kapağını açıp 170dereceli fırına sürün, üzeri kızarınca fırından çıkartın. Kare dilimler yaparak sıcak olarak servis edin.